KOŠARICA

V košarici ni izdelkov.

TUTORIAL – Moderna galaksija z akrilnimi tuši Amsterdam

by | Sep 1, 2021 | tutorial

USTVARJAJMO SKUPAJ

Mlada nemška umetnica Christin Stapff je kreirala trenutno zelo priljubljeni motiv “Lunarna galaksija’ in nam korak za korakom pokazala, kako ustvariti “akvarelne učinke” z akrilnimi tuši.

KAJ POTREBUJEŠ

BLOK ZA AKVARELbritannia gladek 24×32

ČOPIČ ZA AKRIL size 2 in 10

PALETA

VODA

SVINČNIK

MAJHEN KROŽNIK

PO KORAKIH

Priprava

Stekleničke s pipeto dobro pretresi, saj se bodo pigmenti čez nekaj časa usedli na dno. Napolni 3-4 kapljice vsake barve (razen bele) Amsterdam akrilnih tušev v ločene oddelke na paleti.

KORAK 1

S krožnikom in svinčnikom nariši krog na sredini akvarelnega papirja, kar bo predstavljalo luno. Pod krogom pusti prostor za napis.

KORAK 2

Z večjim čopičem za akril, z vodo enakomerno navlaži notranjost kroga. 

KORAK 3

Začni z uporabo akrilnega tuša Quinacridone rose, dodaj približno 3 kapljice vode in razredčeno črnilo natančno nanesi po mokri površini. 

KORAK 4

Še vedno z uporabo tehnike mokro na morko, sedaj dodaj razredčeni akrilni tuš Emerald green. Med posameznimi koraki naj ne mine preveč časa, da se prejšnji sloj barve ne bi posušil.

KORAK 5

Za svetlejša modra območja dodaj razredčeni Sky blue light na že nanesene barve. VNa prazna polja pa nanesi nerazredčeni Sky blue light – tako sliki dodaš globino.

KORAK 6

Za poseben učinek dodaj tvoji galaksiji nekaj detajlov z uporabo Silver akrilnega tuša.

 

KORAK 7

Z akrilnim čopičem (velikost 2) ustvari slogan “Do lune in nazaj”  – z uporabo tehnike brushlettering. Pri tako imenovanem brushletteringu velja pravilo: poteze, ki vodijo navzdol, so napisane na debelo s pritiskom čopiča ob papir, medtem ko se poteze, ki se dvigajo, ustvarijo tako, da se čopič manj potisne ob podlago. Sveže napisanim in še mokrim črkam dodaj poljubne barvne poudarke.

Lunina galaksija se mora sedaj dobro posušiti.

KORAK 8

Ko se je slika posušila, uporabi Titanium white in ga razdredči z vodo. Z razredčenim črnilom Titanium white navlaži največji čopič in s pomočjo tapkanja čopiča barvo neenakomernjo razporedi po površini – v packah (glej sliko). V mislih imej, da packe Titanium white, simbolizirajo zvezde v galaksiji.

Ko se tudi zanji nasos črnila posuši je tvoja umetnina dokončana.

POKAŽI NAM!

Mi v Art Pointu Slovenija z radostjo spremljamo kreacije naših bralcev in sledilcev.

Če s pomočjo našega tutoriala naslikaš barvno galaksijo, končni izdelek podeli z nami na Istagramu z #artpointslovenija. Se že veselimo tvojega prispevka!

Naročite se na naše novičke

Hvala, uspešno ste prijavljeni na naše novičke.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je prazna
   Calculate Shipping
   Apply Coupon