KOŠARICA

V košarici ni izdelkov.

 1. Domov
 2. Slikanje

Prikazovanje 1–50 od 582 rezultatov

Slikanje

V to kategorijo smo pospravili vse kar je v povezavi z mokrimi tehnikami. To so akrili, akvareli in oljne barve, ter vsi pripomočki, mediji in površine, primerne za to slikarsko tehniko.

Akrilne barve so vsestranske in primerne za čisto vsakega slikarja. Zaradi edinstvene formule se lahko akrilne barve meša z vodo, in zato se jih lahko uporablja na različne načine. Uporabljamo jih lahko neposredno iz tube, lahko jih uporabljamo razredčene kot gvaš ali akvarele ali zgoščene kakor so oljne barve.
Oljne barve so eden od najstarejših slikarskih medijev. Zaradi dolge tradicije, je formula oljnih barv taka, da nam zagotavlja kakovost, obstojnost in visoko kakovost pigmentacije. Oljne barve se lahko uporablja na več načinov, trenutno je zelo popularna tehnika ad impasto. Pri tehniki ad impasto nanašamo barvo v debelih slojih z uporabo slikarskega noža ali debelega čopiča. Rezultat so dobro izražene poteze in jasni nanosi, kar je idealno za ustvarjanje reliefnih slik. Ad impasto se lahko uporablja tudi za slikanje detajlov in omogoča gladke prehode med barvami. Oljne barve so še posebej primerne za barvne prehode, saj se počasi sušijo. Nenazadnje pa oljne barve zahtevajo veliko znanja o raznih medijih, saj se ne morejo redčiti (ali čistiti) z vodo. A brez skrbi, mi smo tukaj da vam pomagamo z vsemi vprašanji v zvezi oljnimi mediji in oljnimi barvami.

Akvarelne barve so prenosne, lahke in hitre za uporabo. Akvarelne barve so preproste a nikakor enostavne! Barve so samosvoje in nam jo rade kdaj nepričakovano zagodejo, zahtevajo veliko spretnosti z doziranjem količine vode na čopiču. Vendar jih ravno ta pestrost dela tako zabavne za uporabo. Včasih se je treba prepustiti barvi, naj naredi svoje in nas preseneti s tisočimi učinki, ki jih sicer ne bi nikoli dosegli zavestno.

Gvaš barve so siva cona med akvarelom in akrilom, so prekrivne akvarelne barve in zato so izjemno vsestranske. V zadnjih letih je čutiti renesanso tega medija, saj je bil nekako »pozabljen« v prejšnjem desetletju. Gvaš barve so idealne za barvno skiciranje, saj se hitro posušijo in za razliko od akvarelov, dopuščajo napake. Ravno zaradi njihove prekrivnosti, nam je omogočeno nanašanje barve sloj na sloj (ravno kot pri oljnih in akrilnih barvah). S našanjem več slojev barve lahko sliko tudi svetlimo.

Hitro in učinkovito

Nakup opravite z nekaj kliki in v nekaj dneh boste naročeno dobili na dom

brezplačna poštnina

Za nakupe nad 50€ prejmete brezplačno poštnino

14 dni garancije

Napačne ali poškodovane artikle lahko vrnete v roku 14 dni in prejmete nazaj kupnino

Osebno svetovanje

Vprašanja nam lahko zastaviš tukaj, preko FB pogovora, na e-mail, ali pa nas obiščeš v prodajalnah

Naročite se na naše novičke

Hvala, uspešno ste prijavljeni na naše novičke.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je prazna
   Calculate Shipping
   Apply Coupon