KOŠARICA

V košarici ni izdelkov.

  Akrilne barve

  Akrili so barve na vodni osnovi, dandanes najbolj razširjene med slikarji. Enostavne za uporabo, hitro se naučimo z njimi slikati in omogočajo nam mnogo različnih tehnik slikanja.

  Akrilne barve so izdelane iz barvnih pigmentov, veziva v obliki akrilne smole in vode.

  Ko se akrilna barva posuši postane vodoodporna (primerna za notranjo slikarsko uporabo). Posuši se hitro, od nekaj minut do pol ure, odvisno od vlage in temperature v prostoru.

  Akrilno barvo zlahka odstranimo. Dokler se ne posuši, jo z uporabo vode brez težav odstranimo tako s čopičev kot s kože. Ni toksična. Vseeno vam svetujemo mero previdnosti pri packah na oblekah, saj se nekateri pigmenti radi zažrejo v vlakna.

  Akrilom zlahka spremenimo videz, gostoto, trdoto, prožnost, teksturo in druge značilnosti, potrebna je le uporaba akrilnih medijev ali preprosto dodajanje vode.
  Več akrilnih medijev lahko najdete TUKAJ.

  Akrilne barve lahko med seboj mešamo in tako pridobimo nove odtenke. Ko se akrilna barva posuši ima mat videz, ki pa ga lahko spreminjamo z dodatki ali mediji.

  Obstojnost na svetlobo je pri akrilih dosti boljša kot pri akvarelih, gvašu (gouache) ali oljnih barvah. Vendar lahko z lakiranjem jim bistveno podaljšamo barvno obstojnost. Enako velja za oljne barve, gvaš in akvarele.

  Dodatna prednost pri akrilih glede na oljne barve pa je ta, da akrili ne rumenijo in nimamo sitnosti z aditivi, saj se barva redči z mediji ali z vodo.

  Akrilne barve večinoma uporabljamo za slikanje na platno ali umetniški papir. Primerne so tudi za les, steno, stiropor, torej za vse vpojne površine.

  V naši trgovini lahko najdete Akrile znamke Royal Talens, kjer so porazdeljene po serijah; Art Creation (studijske barve), Amsterdam (Fine) in Amsterdam Expert (Extra Fine). Imamo jih dodatno grupirane po militraži, saj boste tako lažje izbrali količino, ki vam ustreza.

  Akrile znamke Schminke delimo glede na kvaliteto in militražo: College Akryl so studijske barve, Akademie Akryl so kvalitetne fine barve in PRIMAcryl so najbolj kvalitetne akrilne barve Extra Fine. Znamka Schmincke ima poleg tega še ekstra tekoče akrilne barve serije AEROCOLOR, ki jih je možno uporabiti tudi v aerografu.

  Hitro in učinkovito

  Nakup opravite z nekaj kliki in v nekaj dneh boste naročeno dobili na dom

  brezplačna poštnina

  Za nakupe nad 50€ prejmete brezplačno poštnino

  14 dni garancije

  Napačne ali poškodovane artikle lahko vrnete v roku 14 dni in prejmete nazaj kupnino

  Osebno svetovanje

  Vprašanja nam lahko zastaviš tukaj, preko FB pogovora, na e-mail, ali pa nas obiščeš v prodajalnah

  Naročite se na naše novičke

  Hvala, uspešno ste prijavljeni na naše novičke.

  0
   0
   Košarica
   Vaša košarica je prazna
    Calculate Shipping
    Apply Coupon