KOŠARICA

V košarici ni izdelkov.

  Oljne barve

  Oljne barve so med ljudmi cenjenje kot najkvalitetnejši slikarski medij, saj jih v zgodovini slikarstva poznamo že stoletja, omogočajo natančno slikanje ter so zahtevnejše za uporabo.

  Svoje poimenovanje so oljne barve dobile, ker je vezivo pigmenta v barvi ravno olje. Oljna barva je tako sestavljena iz pigmenta, barvnega filma in veziva v obliki olja. Najpogosteje se kot vezivo uporablja laneno olje.

  Več o oljnih medijih si lahko preberete TUKAJ.

  Kaj je barvni film? To je posebna sestavina v barvah, ki se po nanosu tvori na površini slike. Namen barvnega filma je, da ščiti barvo pred okoljskimi vplivi ter ohranja njen sijaj.

  Oljne barve se v primerjavi z akrilnimi sušijo mnogo dlje. Daljši čas sušenja nam omogoča tudi večji manevrski prostor pri ustvarjanju z detajli in gradienti. To je njihova glavna prednost.

  Oljne barve so gosteše od akrilnih barv, kar jih dela primernejše za pastozno slikanje. Po želji jim lahko še povečamo gostota ali jih zredčimo s pomočjo slikarskih medijev (nikakor ne z vodo, saj sta voda in olje nezdružljiva).

  Ko se posuši ima oljna barva sijajen lesk, močnejši od leska akrilnih barv. Razlog tiči v tem, da je pigment oljnih barv ”ujet” v laneno olje, kar daje barvi videz sijaja tudi ko se posuši.

  Več si lahko preberete tukaj!

  Za oljne barve niso primerni akrilni ali poliamidni čopiči saj se pri čiščenju s sredstvi za oljne barve akrilne ščetine razkrojijo.

  Več o čopičih primernih za oljne barve, si lahko prebrskate TUKAJ!

  V naši trgovini najdete oljne barve evropske znamke Royal Talens, ki se delijo na serije Art Creation (studijske), Van Gogh (Fine) in Rembrandt (Extra Fine).
  Ter najdete oljne barve nizozemske znamke Schmincke, ki se deli na serijo Akademie Oil (Studijske), Norma Professional (Fine) in Mussini (Extra fine).

  Hitro in učinkovito

  Nakup opravite z nekaj kliki in v nekaj dneh boste naročeno dobili na dom

  brezplačna poštnina

  Za nakupe nad 50€ prejmete brezplačno poštnino

  14 dni garancije

  Napačne ali poškodovane artikle lahko vrnete v roku 14 dni in prejmete nazaj kupnino

  Osebno svetovanje

  Vprašanja nam lahko zastaviš tukaj, preko FB pogovora, na e-mail, ali pa nas obiščeš v prodajalnah

  Naročite se na naše novičke

  Hvala, uspešno ste prijavljeni na naše novičke.

  0
   0
   Košarica
   Vaša košarica je prazna
    Calculate Shipping
    Apply Coupon