0,00  0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

0,00  0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Zgodba o Royal Talens


Pisalo se je leto 1899, ko je Marten Talens z ustanovitvijo podjetja za barve in črnila v Apeldoornu, postavil temeljni kamen začetka zgodbe o Royal Talens.

Družinsko nizozemsko podjetje, se je sprva ukvarjalo zgolj s proizvodnjo materiala za pisarniške namene.RAZVOJ IN PRIHOD REMBRANDT BARV …

Kasneje, po petih letih razvoja in raziskav, je podjetje Talens ustvarilo široko paleto barv visoke kakovosti, ki so bile sedaj namenjene potrebam umetnikov.
Sprva so razvili, danes svetovno znano serijo, Rembrandt akvarelov in oljnih barv, ki je že od spočetka požela velih uspeh tako na Nizozemskem kot v tujini.
Zahvaljujoč temu uspehu je Talens odprl nove prodajne prostore tudi v daljni Ameriki.

Prve oljne barve Rembrandt.
Prve Rembrandt oljne barve.

Tekom let je Talens ohranjal svojo vodilo, da zagotovi barvni program, ki ustreza široki paleti potreb umetnikov vsega sveta.
Tako je tudi nastala nova serija mehkih pastelov Rembrandt, ki je kmalu postala mednarodno uspešna.

Reklamni letak podjetja Talens.
Reklamni letak Talens podjetja.

Začetek temnega obodbja za Talens in svet nasploh predstavlja čas druge svetovne vojne.
V vojnih letih se je proizvodnja mnogih izdelkov ustavila, ker potrebne surovine preprosto niso bile na voljo, poleg tega pa je prostore podjetja uničil bobni napad.
Po koncu vojne leta 1945 je podjetje združilo vse svoje moči, da je nadaljevalo proizvodnjo ter ponovno raslo in se širilo.


PRIDOBITEV ČASTNEGA NAZIVA ROYAL …

Štiri leta po koncu vojne podjetje Talens ni zgolj doseglo svojega prejšnjega slovesa, temveč ga je celo preseglo.
Sedaj so postali že svetovno znani po svoji visoki kakovosti barv in prav zaradi njihove odlične kakovosti so od nizozemske kraljice Wilhelmine prejeli častni naziv Royal.
Kraljica je barve Talens uporabljala za svoje vsakodnevno ustvarjalno izražanje in je bila velika oboževalka njihovih proizvodov.


PO REMBRANDT TUDI BARVE VAN GOGH …

Leto 1963 je pomenilo pojav barv pod blagovno znamko Van Gogh, sedem let kasneje pa je podjetje ponudilo tudi barve Amsterdam, kakovostno paleto, prilagojeno potrebam študentov umetnosti.

Van Gogh pasteli nekoč.
Van Gogh pasteli nekoč.

Na prelomu tisočletja, v letu 1991, je Royal Talens postal del korporacije Sakura Color Products s ​​sedežem v Osaki na Japonskem.
Sakura ima 1500 zaposlenih širom sveta in je s svojim bogatim asortimanom kakovostnih umetniških pripomočkov, popolnoma v zasebni lasti.
Sakura je Royal Talens-u zagotovila predvsem trdno osnovo za nadaljno širitev in mednarodni tržni uspeh.


PROGRAM ART CREATION IN COBRA …

Prehod v novo tisočletje za Royal Talens pomeni lansiranje še več novih izdelkov.
Leta 2005 je podjetje svetu predstavilo novo paleto Art Creation, idealizirano in izpopolnjeno za umetnike na začetku njihove ustvarjalne poti.

Art Creation program barv za začetnike od Royal Talens.
Art Creation program.

Kmalu so luč sveta ugledale tudi Cobra, v vodi topne oljne barve, kar je pomenilo konec potrebe po terpentinu za ljubitelje oljnih barv.
Kmalu zatem je sledilo lansiranje tudi barv Cobra Study z manj pigmenti in dostopnejšo ceno, namenjene predvsem študentom umetnosti.

Cobra program barv od Royal Talens.
Cobra program od Rodal Talens.
Program Cobra in Cobra Study.ECOLINE MARKERJI IN MNOGO VEČ …

Po uspehu z Art Creation svet ugledajo tudi markerji Ecoline Brush Pen, ki so bili del kreativnega procesa raziskovanja že od leta 1930. Ecoline markerji so na osnovi let raziskav, ispopolnjeni za risanje natančnih in finih linij, takoj pripravljeni na uporabo in brez neprijetnega vonja.
Obogatili so tudi Amsterdam program, saj je Royal Talens lansiral spraje in markerje Amsterdam.


ANIMIRANI FILM LOVING VINCENT …

Leto 2017 je za podjetje Royal Talens pomembno, saj pomeni leto v katerem je bil množicam predstavljen animirani film poljskih ustvarjalcev Kobiela in Welchmana z naslovom Loving Vincent, ki obravnava  življenje znanega umetnika.
Loving Vincent je prvi animirani film v svetovni zgodovini, ki je bil popolnoma ročno poslikan. Za poslikovo so bile uporabljene oljne barve Royal Talens.
Vse to pomeni je za podjetje pomenilo neopisljivo čast.

Animirani film Loving Vincent, ročno poslikan z oljnimi barvami Van Gogh od Royal Talens.
Animirani film Loving Vincent, ročno poslikan z oljnimi barvami Van Gogh.
Logo

ART POINT D.O.O.

Obala 114
6320 Portorož
D.Š.: Si53860039

Poslovalnica

DizajnCrta

ART POINT Koper

Pristaniška ulica 33
pon. –  pet. : 10-16
ali po dogovoru

Kontakt

DizajnCrta
  • 040 896 586
  • 040 896 587
  • info@artpoint.si

©2023 Vse pravice pridržane. Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.